Vi vann mot ett jävla världslag – minnen från segern mot Roma

Torsdagen den 3e oktober 2024 var en kväll som man som fotbollssupporter bara drömmer om. Jag och grabbarna laddade upp med öl och bra stämning på Gula Torget, samlingsplatsen för alla guliganer, på Borås Arena. Det var redan fullt med folk där, och det kändes i luften att något stort var på gång. Man kunde höra sångerna eka, och ju närmare matchstart vi kom, desto mer stegrade sig energin. När vi började röra oss in på läktaren förstod vi att det här skulle bli en kväll att minnas.

Inramningen på Borås Arena – GÅSHUD

Arenan vibrerade när vi tog våra platser. Det var den där magiska stämningen när varje sång, varje klapp på läktaren satt perfekt. Vi skulle möta AS Roma. Ett världslag. Men den här kvällen var det vi som hade momentum. Publiken var på tårna från första minuten och det kändes som om hela Borås bar fram laget. Det är sånt som gör att man älskar den här klubben – den passionen som finns i både laget och på läktaren.

Michael Baidoos straff – kyla som gjorde skillnad

Matchen var jämn. Vi kämpade, slet och försvarade som ett lag, men så, precis innan paus, kom det där ögonblicket. Straff till Elfsborg. Hela arenan höll andan. Michael Baidoo stegade fram med en kyla som vi sällan skådat. När bollen väl låg i nätmaskorna efter en perfekt slagen straff, exploderade Borås Arena. 1-0 mot Roma. Att få se sitt lag ta ledningen mot ett lag som Roma, det var en känsla man knappt kan beskriva. Vi ledde, och nu gällde det bara att hålla ut.

Gustav Henrikssons Makalösa Tackling på El Shaarawy

Roma är inte ett lag som bara ger upp. De tryckte på hårt i andra halvlek, men vår defensiv var stenhård. En av de största höjdpunkterna? Gustav Henrikssons makalösa tackling på El Shaarawy. Den var helt avgörande. När El Shaarawy såg ut att bryta igenom, dök Henriksson upp från ingenstans och satte in en perfekt glidtackling. Arenan exploderade igen, och det var en sån tackling som sänder ett tydligt budskap: Inte ikväll, Roma.

Per Frick in – och bråkar med Dybala

Sen, mot slutet av matchen, kom ett av de bästa ögonblicken för mig personligen. Per Frick, min kompis, blev inbytt. När han kom in på planen sjöng hela arenan hans ramsa, och det var en mäktig känsla att se honom springa in och ta för sig. Och såklart hann han bråka lite med Paulo Dybala. Man kunde se hur frustrerad Dybala blev när Frick inte backade en millimeter. Det är just den kämpaglöden som gör att man älskar Frick – han ger alltid allt, oavsett motstånd.

Vi stod mot ett världslag – och vann

Roma pressade på mot slutet, och de kom farligt nära ett par gånger. Vid ett tillfälle small bollen i ribban, och det var hjärtat i halsgropen för oss alla. Men vi höll ut. Isak Pettersson stod för ett par helt avgörande räddningar, och vår defensiv kastade sig in i varje situation som om livet hängde på det. När domaren blåste av matchen efter 94 långa minuter var känslan ren eufori. Vi hade slagit AS Roma. Vi, IF Elfsborg, hade tagit tre poäng mot ett av Europas största lag.

Att få stå där på läktaren med vänner, sjunga och fira tillsammans med tusentals andra gulsvarta själar – det är sånt som gör fotbollen magisk. Den här kvällen kommer ingen av oss att glömma. Och att vi gjorde det tillsammans, både på planen och på läktaren, gör det hela ännu bättre.

Vi vann mot ett jävla världslag – och vi gjorde det med stil.


Statistik från Matchen

  • IF Elfsborg – AS Roma 1-0
    • Mål: 1-0 Michael Baidoo (44′, straff).
    • Publik: Fullsatt Borås Arena – och det hördes!

Startelva

  • Isak Pettersson – Buhari Ibrahim, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Timothy Ouma, Besfort Zeneli, Niklas Hult – Arber Zeneli (62′), Michael Baidoo (86′), Ahmed Qasem.

Ersättare (Inbytta):

  • Per Frick (86′).
  • Jalal Abdullai (62′).