fbpx

Välkommen till min plats för reflektion och inspiration!

Jag heter Jocke, och jag är barberare med en passion för mer än bara saxar och rakknivar. 

 

Här kombinerar jag min kärlek för barbering med mina andra stora intressen: musik, fotboll, mode, brittisk kultur och retro-inredning.

 

Det här är en plats där jag delar tankar om vad som verkligen inspirerar mig i livet.

Min resa började i London, där skäggtrenden verkligen tog fart. Där blev jag regelbunden kund hos en barberare som snabbt blev en vän. Att sitta i den stolen, prata om livet och få ett snyggt skägg på köpet – det var då jag insåg att det här var mitt drömyrke. 

För mig är barbering mer än ett hantverk. Det är en kreativ process som handlar om att lyfta kundernas självkänsla, samtidigt som vi har en schysst dialog om allt mellan himmel och jord.

Jag älskar att blanda klassiska tekniker med moderna trender, och jag är alltid på jakt efter nya sätt att utveckla mig och hitta min egen prägel på hantverket. Det bästa med att vara barberare? Att kunna tänka utanför boxen och skapa något unikt för varje kund som kliver in i stolen.

Min stil och passion

Jag skulle beskriva min stil som en blandning av det klassiska och det vågade. Oavsett om det handlar om en traditionell rakning med kniv eller att klippa en modern fade, älskar jag att hitta rätt balans mellan gammalt och nytt. Jag gör gärna det lilla extra som inte alltid står i skolboken – för mig handlar det om att få varje person att känna sig speciell och se så bra ut som möjligt.

När jag inte står bakom stolen hittar du mig förmodligen med en vinylskiva snurrande i bakgrunden eller på ett gig någonstans. Musik är en stor del av mitt liv, och allt från punk till rock n’ roll inspirerar både min personliga stil och hur jag inreder min barbershop. Jag älskar den retro känslan – från inredning med tidlösa möbler till ljudet av en raspig gitarr.

Musik, Mode och Barbering

Här på bloggen kommer du att hitta inlägg om mycket mer än bara skäggtrimmning. Jag delar med mig av musiktips, snackar om mina favoritband och varför jag fortfarande föredrar vinylskivor framför digital streaming. Mode är också en stor passion, och jag älskar att se hur olika skäggstilar kan matcha med allt från streetwear till klassiska, tidlösa kläder. Barbering handlar inte bara om hår, det handlar om hela upplevelsen – stil, attityd och personlighet.

Vad kan du förvänta dig här?

Den här sidan är min plats att skriva och reflektera. Jag kommer att dela med mig av skäggvårdstips, tekniker för att få till den perfekta rakningen hemma, och allt du behöver veta för att hålla ditt skägg i toppform. Men du kan också räkna med att hitta inspiration från mina intressen – allt från musik och klädstil till inredning och hur du skapar den rätta atmosfären, oavsett om det är i en barbershop eller hemma.

Så oavsett om du är här för att läsa om skäggvård, snacka musik eller bara bli inspirerad av något nytt, hoppas jag att du hittar något som passar dig. Välkommen till min värld!